Lijfrenteverzekering / bancaire lijfrente

Een aanvulling op uw pensioen: lijfrenteverzekering/ bancaire lijfrente
Wilt u zelf uw oudedagsvoorziening opbouwen of aanvullen, dan kan dit via een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente. Dit kan fiscaal interessant zijn omdat de premie of koopsom onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is. Over de uitkering betaalt u te zijner tijd wel belasting.

Lijfrenteverzekering
Bij een lijfrenteverzekering bouwt u met de ingelegde premies een lijfrentekapitaal op. Hiermee kunt u uw inkomen aanvullen als u gestopt bent met werken. Deze periodieke aanvullingen moet u dan bij uw belastbaar inkomen optellen. Meestal komt de lijfrenteverzekering tot uitkering op het moment dat u stopt met werken. Op dat moment heeft u verschillende mogelijkheden mbt het laten uitkeren van het lijfrentekapitaal

Bancaire lijfrente
Een bancaire lijfrente is een bankspaarprodukt, een geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening. Fiscaal gezien lijken de bancaire lijfrente en de lijfrenteverzekering veel op elkaar maar er zijn verschillen, vooral aan het einde van de looptijd.
Timmermans Financieel advies bekijkt graag met u wat in uw geval de beste oplossing is.

Fiscale vrijstelling.
Kunt u aantonen dat u te weinig pensioen opbouwt, dan is de premie of koopsom fiscaal aftrekbaar. U moet daarvoor een door de fiscus voorgeschreven berekening kunnen overleggen.
Timmermans Financieel advies wil u daar graag bij helpen.

Meer informatie


Indien u meer informatie wenst, verzoeken wij u op onderstaande button te klikken.

Verzekeringen
In het dagelijks leven loopt
u diverse risico's. Uw woning, auto, motor, caravan... Lees verder

Hypotheken
Als u een hypotheek zoekt,
wilt u natuurlijk de beste. Lees verder

Pensioenen
Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven
als voor uw pensioen. Lees verder