Pensioenen

In veel arbeidsvoorwaarden is een pensioen opgenomen. Dit houdt in dat u later kunt genieten van een goed pensioen. Echter is het toch belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. Want er verandert voortdurend van alles en dat kan van invloed zijn op uw pensioen.

Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen moet zijn. Een pensioen, als aanvulling op de AOW, is daarvoor de meest voor de hand liggende oplossing. Maar door diverse oorzaken kan het pensioen lager uitvallen dan vooraf verwacht.

Eén van de redenen is bijvoorbeeld de overstap naar een andere werkgever met een ander salaris en/of een andere pensioenregeling. Dit kan een zogenaamd pensioengat opleveren. Maar ook zonder een pensioengat kan het pensioen lager uitvallen. Steeds meer werkgevers stappen over van eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit betekent dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor het pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend.

Meer zekerheid! Met een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente bouwt u een extra inkomen op vanaf het moment dat u met pensioen gaat.

Meer informatie


Indien u meer informatie wenst, verzoeken wij u op onderstaande button te klikken.

Verzekeringen
In het dagelijks leven loopt
u diverse risico's. Uw woning, auto, motor, caravan... Lees verder

Hypotheken
Als u een hypotheek zoekt,
wilt u natuurlijk de beste. Lees verder

Pensioenen
Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven
als voor uw pensioen. Lees verder